Prijavite se na naš newsletter

* obavezna polja
SAVJETOVANJE I KONTAKT
DOWNLOAD

IONSKA RAZMJENA ZEOLITA

NOVOSTI

ŠTO JE PANACEO?

TAJNA PANACEO PROIZVODA LEŽI U IZUZETNIM PRIRODNIM MEDICINSKIM SVOJSTVIMA ZEOLITA, JEDINSTVENOJ SUVREMENOJ PROIZVODNOJ METODI, TE U SINERGIJSKOM DJELOVANJU ZEOLITA I TRADICIONALNIH LIJEKOVA – PRIZNATIH PRIRODNIH LJEKOVITIH SUPSTANCI

PANACEO SPORT

Homeostaza, matrica zdravlja

Tijekom posljednjeg desetljeća antioksidansni i imunomodulacijski efekti zeolita, te njegov utjecaj na proces liječenja i ispravljanja različitih deformacija metabolizma, privukli su veliku pozornost znanstvenika i liječnika. Upalni proces je jedan od kompliciranih patoloških procesa kojim se bavi cijeli organizam, a predstavlja hitnu zaštitno-vaskularnu reakciju organizma na oštećenja s ciljem obnove poremećene homeostaze.

Homeostaza je vrlo značajna za pravilno funkcioniranje organizma, a znači održavanje stabilnih unutarnjih uvjeta za ispravno funkcioniranje stanice ili živog bića u cjelini. Ruska Medicinska Akademija istraživala je utjecaj zeolita na homeostazu te na osiguranje njene regeneracije i oporavka na staničnoj razini. Istraživanja su potvrdila opravdanost primjene zeolita kao suporta u uspostavljanju narušene homeostaze te su dokazala da je zeolit značajan agent koji doprinosi stimulaciji i unapređenju regeneracije na staničnoj razini.

Jedna od definicija zdravlja je da tijelo može primjereno percipirati vanjsko okruženje, te adekvatno odgovoriti na njegove promjene. Sposobnost homeostaze je da tijelo može održavati dinamičku stabilnost internih procesa u odnosu na promjene u vanjskom okruženju, u širokom rasponu promjena. Ova sposobnost ne ovisi samo o sposobnosti organizma da upravlja i obnavlja tjelesni sustav, nego i o efikasnosti sustava percepcije, tj o čistoći i osjetljivosti perifernih receptora, te kvaliteti prijenosa signala do centra u mozgu.

Da bi se održala korektna percepcija vanjskog i unutarnjeg okruženja potrebno je da receptori budu savršeno čisti i u dobroj kondiciji. Kada vanjski podražaj nije ispravno percipiran, ispravno je utjecati na receptore a ne na signalne odgovore živčanog ili endokrinog sustava. Ne postoje lijekovi koji imaju sposobnost čišćenja i ispravljanja učinkovitosti receptora, jer lijekovi zamjenjuju veze u nastalim procesima, a onda prirodne funkcije tijela po definiciji više ne mogu samostalno djelovati.

Zeolit djeluje upravo na receptore, na središnji živčani sustav i na cijeli sustav. Zeolit otklanja nepoželjne supstance koje se vežu za receptore I koje uvjetuju nastanak iskrivljenih signala. Zeolit pomaže receptorima da se oslobode njihovog utjecaja, te opskrbljuje receptore potrebnim mikro i makroelementima što omogućuje njihov ispravan rad i ispravan rad svake stanice. To znači da zeolit ne mora "znati" koji se točno proces odvija u određenom trenutku, obavljajući funkciju čišćenja receptora i regeneracije homeostaze, on djeluje linearno na sve stanice.

Zeolit jednostavno radi svoj posao, čisti i obnavlja površinu stanice, uključujući stanice receptore. Uravnoteženi sastav elemenata u tragovima doprinosi brzom oporavku tih receptora, bez obzira na njihovu lokaciju o organizmu. To mogu biti stanice kože, sluznice probavnog trakta, sluznice unutrašnjih organa, pluća ili bubrega, živčanih stanica ili stanica endokrinog sustava, tijelo u cjelini. Ako postoje bilo kakvi problemi u tijelu, zeolit će bez iznimke asistirati svim tjelesnim receptorima, osloboditi ih od nepoželjnih dodataka i omogućiti da djeluju ispravno.

Za održavanje homeostaze unutarnjih organa i vanjskih dijelova kože nije dovoljno zeolit uzimati samo oralno nego se treba koristiti za ispiranje i održavanje kože i sluznice vanjskih organa, oči, uši, nos, usta, spolni organi, rektum. To se odnosi naročito na djecu. Metabolizam djece je ubrzan, a razmjena s okolinom odvija se uglavnom putem kože i sluznice. Ako je dječja koža prljava i nastanjena mikroorganizmima, djetetovi receptori su kontaminirani i odašilju mozgu neadekvatne signale u svijetlu opasnosti od mikroorganizama, što je objektivno iskrivljenje. Mozak će odlučivati na osnovu takve neprimjerene poruke i formirat će neproporcionalnu imunološku obranu, koja kasnije može preći i u imunološku agresiju. Ako nema iskrivljenja signala, ako su receptori čisti, mozak će donositi odluke u skladu sa stvarnom situacijom. Problem neće biti preskočen a u tijelu neće biti dodatne ili nepotrebne panike.

Zeolit omogućava svježu percepciju stanica, dovodi do brzog uspostavljanja homeostaze i zdrave unutrašnje atmosfere u tijelu. Na taj način se uspostavlja tzv matrica zdravlja. Znanstvena studija The role of products containing zeolite in ensuring homeostasis N. G. Tolmacheve (u knjizi Natural Minerals are of Service to Human Health, Materials of the research and practice conference with international participation -Novosibirsk, 2001), ovaj utjecaj zeolita smatra posebno značajnim, jer doprinos homeostazi znači doprinos ukupnoj holističkoj slici svijeta.

Popis studija

Uloga proizvoda koji sadrže zeolit u osiguranju homeostaze, N. G. Tolmacheva, Novosibirsk

Efekti uključivanja prirodnog zeolita klinoptilolita na koncentraciju određenih vitamina, makro elemenata i elemenata u tragovima u krvi, jetri i bubrezima, D.S. Papaioannou i sur., Clinic of Prod Anim Med, Lab of Clin Diag and Clin Path etc, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece

Efekti zeolita klinoptilolita na kemiju seruma i hematopoezu kod miševa, Martin-Kleiner i sur., R. Bošković Institut, Klinička bolnica Merkur, Institut kliničke kemije, Klinički Institut za lab. dijag. Kliničke bolnice Zagreb, Food and chemical toxicology (2001) vol. 39, 717-727

Klinoptilolit zeolit u zaštiti protiv anemije izazvane kadmijem, Pond WG, Yen JT, Proc Soc Exp Biol Med 1983, 173 (3) 332-7

Komarativne karakteristike analize krvi u sadržaju mikro i makro elemenata kod pacijenata eksperimentalne i kontrolne grupe, E. M. Blagitko, V. I. Bgatov, A. V. Efremov et al. Prophylactic and medicinal properties of natural zeolites, Bioactive food additives of Litovit type Russian Ecological Academy, Novosibirsk State Medical Academy

Silikati induciraju smrt stanica limfocita periferne krvi kod čovjeka in vitro, Aikoh T i sur., Int J Oncol 12 1355-135

Slučajevi koji opisuju termičke ozljede u borbenim operacijama kod kojih se zeolit koristi za kontrolu krvarenja, McManus J, Hurtado T, Pusateri A, Knoop KJ., US Army Institute of Surgical Research, Fort Sam Houston, Texas 78234-6315, USA.

Efekt zeolita (QUIKCLOT TM) na zaustavljanje krvarenja i mehanizam djelovanja zeolita na krv in vitro, R. Bonegio, R. Fuhro i sur., Vojno-pomorski laboratorij za istraživanje krvi, Bostonski univerzitet za medicinu, BOSTON, MA (2006)

Download za temu

PANACEO Tim d.o.o. ekskluzivni zastupnik tvrtke PANACEO International Active Mineral Production GmbH

Panaceo Tim d.o.o. copyrights 2010, web design by hrvojemesec.com