Zeolit se primjenjuje kao adjuvantno-roboransna terapija kod hepatitisa, tumora i ciroze jetre, te kod mononukleoze. Istraživanja su pokazala da zeolit ima značajno antivirusno djelovanje, uključujući hepatitis C.

hepatitsU privatnim klinikama Humanomed 2 u Villachu pod rukovodstvom prim. dr. Wolfganga Thome rađena su istraživanja na 120 pacijenta, podijeljenih u tri grupe. Praćena su antioksidativna, imunomodulirajuća i antivirusna djelovanja aktiviranog zeolita. Ova su istraživanja pokazala značajna antivirusna djelovanja zeolita, uključujući oboljenja od hepatitisa C. Pozitivan odgovor dobiven od najmanje 70% pacijenata. U grupi oboljelih od hepatitisa C postignuto je smanjenje virusnog titra u krvi pacijenata, te regeneracija jetre, pri čemu više nije ustanovljeno prisustvo virusa u jetri.

Primjena zeolita kod bolesti jetre, uključujući i kronični virusni hepatitis, pokazuje nakon određenog vremena terapije gubitak umora i nadutosti kao i smanjenje transaminaza u krvi. Normalizira se AST, ALT, GOT, AP, LDH i bilirubin. Stoga se primjenjuje kao adjuvantno-roboransna terapija kod hepatitisa, tumora i ciroze jetre, te kod mononukleoze.

Brojni primjeri pokazuju da kod dekompenzirane ciroze već u prvom mjesecu uzimanja pripravka nastupa poboljšanje općeg stanja, povlačenje ascitesa, te regulacija enzimatskog sustava jetre.

Rezultati kliničkog ispitivanja upotrebe zeolita u kompleksnom tretmanu pacijenata s kroničnim hepatitisom pokazuje da pacijenti s hepatitisom B koji uzimaju zeolit imaju nižu aktivnost ALT i AST u serumu krvi. Skupina s toksičnim hepatitisom imala je niži sadržaj ukupnog bilirubina i ukupnih lipida u jetri u odnosu na skupinu koja nije uzimala zeolit, što potvrđuje tezu predmetne kliničke studije da zeolit ima zaštitni učinak u razvoju toksičnog hepatitis.

Panactive fitofarmakološke supstance

  • OPC+C

    efikasan kod ciroze
    antiviralni efekt kod hepatitisa