Što su to toksini i kako dolaze u naše tijelo?

sto su toksini

Toksini su svi nepoželjni i štetni unosi, prisutni u vodi koju pijemo, zraku koji udišemo i hrani koju jedemo, na poslu kojeg radimo. U suvremenim uvjetima života unos toksina u naše tijelo se neprekidno povećava, a posljedica je da imamo manje energije, osjećamo se fizički i psihički slabije i postepeno se naše zdravstveno stanje pogoršava.

Toksini u organizam dolaze putem lijekova, kemoterapije, cjepiva, kontracepcije, štetnih unosa poput nikotina, alkohola, droge, putem konzumiranja teške i nezdrave hrane s mnogo pesticida, aditiva, umjetnih boja, hormona, od mesa tovljene stoke, od previše bijelog šećera i bijelog brašna, od GMO i procesuirane hrane.

Toksini dolaze i iz okoline, jer moderno društvo danas izbacuje na tisuće raznih opasnih kemikalija u okoliš. Toksicira nas zračenje modernih strojeva i aparata u kući i na poslu,  sintetski materijali, ispušni plinovi motornih vozila i sl.

lijekovi
ispusni plinovi
cjepiva
plombe

Posebno opasni toksini su teški metali, živa, olovo, arsen, aluminij, bakar, nikal, mangan, kadmij, krom, molibden i drugi. Oni mogu uzrokovati teške bolesti.  Živa oštećuje imunološki i nervni sustav, povećava rizik oboljenja od Alzheimera, multiple skleroze, autizma, infekcije kandide.

Zašto organizmu treba pomoć u čišćenju od toksina?

Često ni ne znamo da smo izloženi toksikaciji i da se naše tijelo truje na vrlo različite načine. Povećana toksikacija ugrožava tijelo i smanjuje imunitet. Sve češće obolijevamo od prehlada, gripe i drugih bolesti.

Stoga, ako se dulje vremena ne osjećate dobro, ako nemate energije, brzo se umarate, imate glavobolje ili probleme s probavom, napuhavanjem, koncentracijom, možda češće oboljevate od viroza i upala ili kožnih bolesti, velika je vjerojatnost da je vaše tijelo toksicirano i da treba našu pomoć.

Opasno je zanemartiti prve simptome, jer može doći do kronične iscrpljenosti i kroničnih bolesti, a na kraju i do razvoja karcinoma i drugih teških bolesti.

prehlada
glavobolja

Detoksikacija – uvjet bez kojega se ne može

Tijelu suvremenog čovjeka je potrebna pomoć u obliku detoksikacije,  kako bi se vratilo stanje prirodne ravnoteže. Detoksikacija postaje uvjet opstanka.

Toksini opterećuju imunološki sustav i uzrokuju previsoku kiselost organizma i niski pH nivo. Karcinom i brojna druga maligna i kronična oboljenja su posljedica visoke kiselosti. Ako detoksiciramo naše tijelo i ako održavamo kiselo-alkalnu ravnotežu (optimalni pH 7,4-7,6), mi izbjegavamo rizik opasnih bolesti. Također, usporit ćemo i proces starenja našeg tijela.

ZEOLIT – najučinkovitiji prirodni detoksikator

Brojni ugledni znanstvenici diljem svijeta istražili su supstancu – prirodni vulkanski mineral – zeolit klinoptilolit, koji daje odgovor na opasnosti kojima su izložena naša tijela.

Zeolit klinoptilolit je vulkanski mineral, star kao i naša Planeta. Jedan je od 400 vrsta zeolita koji postoje u prirodi. Zeolit klinoptilolit ima iznimno značajna ljekovita svojstva. On iz ljudskog organizma fizički iznosi toksične supstance. Naše ga tijelo prepoznaje kao vlastitu supstancu i reagira na njega kao npr na vodu – nema ni letalnu ni toksičnu dozu. Nema nikakvih ograničenja u primjeni.

zeolit kristal

Tajna zeolita je u njegovoj molekularnoj strukturi. Ima oblik pčelinjeg saća, negativnog ionskog naboja. Zanimljivo je da su SVI toksini pozitivnog ionskog naboja. Zato zeolit privlači i zahvaća toksine, kao što magnet privlači željezo. Nakon 4 do 5 sati prikupljanja toksina po tijelu i njihovog pohranjivanja u svoje unutrašnje kaveze, zeolit zajedno s prikupljenim ”toksičnim otpadom” izlazi iz tijela prirodnim putem – prvenstveno putem stolice.

Zeolit klinoptilolit je jedina supstanca u prirodi koja ima svojstvo prirodnog, neagresivnog, dapače nježnog, potpuno bezopasnog i nadasve učinkovitog detoksikatora. On u tijelu djeluje vrlo  inteligentno jer fizički odnosi toksine tamo gdje im je mjesto – izvan ljudskog tijela, na otpad.

Koje štetne supstance zeolit odstranjuje iz ljudskog organizma?

Zeolit oslobađa naše tijelo od teških i radioaktivnih metala, radioaktivnih i UV zračenja, herbicida, pesticida, nitrozamina, aflatoksina, mycotoksina i drugih kancerogenih i toksičnih supstanci, amonijaka, nikotina, alkohola, toksina od kemoterapije i radioterapije, kontracepcijskih tableta i dugotrajnog uzimanja različitih lijekova, te ostalih otrovnih supstanci iz hrane, zraka, vode kojima smo svakodnevno izloženi.

zeolit djelovanje

Zeolit iz organizma odstranjuje višak kiseline i tako otklanja mogućnost obolenja od kandidaze, gihta, reumatoidnog artritisa, probavnih tegoba, akutnih i kroničnih upala crijeva i dr.

Zeolit također odstranjuje višak šećera – glukoze i pomaže kod diabetes melitus i komplikacija diabetesa. Odstranjuje i virusne komponente pa na taj način sprječava razmnožavanj virusa herpesa, hepatitisa, gripe i drugih virusa.

Koje su koristi od upotrebe zeolita?

sloboda

Zeolit daje povećani osjećaj energije, snage, izdržljivosti, vitalnosti, otpornosti, unapređuje se memorija, raspoloženje, nestaju problemi kože, uspostavlja se fizičko i psihičko blagostanje, više je životne radosti i optimizma, poboljšava se libido, bolje se spava, te se značajno unaprijeđuje sposobnost imunološkog odgovora našeg organizma.

Zeolit u organizmu otpušta iz svojih kaveza hranjive sastojke i esencijalne minerale koje je prikupio u zemljinoj kori te time istovremeno hrani naše tijelo.  On također pozitivno djeluje na serotonin, poznati “hormon sreće”, čime povećava osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti i pomaže kod depresije, ublažava tegobe menopauze.

Zeolit ima brojna ljekovita svojstva i koristi se kao medicinska pomoć kod kožnih oboljenja, atopijskog dermitisa, osteoporoze, cijeljenja rana, cijeljenja kostiju, tumorskih oboljenja, upalnih i virusnih bolesti, crijevnih i probavnih problema, kod ateroskleroze, bolesti jetre…

U drevnim svetim knjigama često se spominje izraz ”čudesni bijeli prah” koji će navodno znatno doprinjeti očuvanju zdravlja čovječanstva. Neki tvrde da je to zeolit klinoptilolit.

Znanstvena istraživanja, iskustvo tisuća korisnika zeolita u cijelom svijetu i brojna iskustva naše firme i naše Savjetodavne službe u radu s jedinstvenim medicinskim Panaceo zeolitom za humanu upotrebu, ukazuju da ta tvrdnja možda nije daleko od istine.

Tko sve treba uzimati zeolit i zašto?

Svaka zdrava osoba koja je zainteresirana za očuvanje i unapređenje svog dobrog zdravlja i svoje psihofizičke kondicije uzimat će zeolit preventivno. Tako će spriječiti štete koje izazivaju toksini s kojima se svaki od nas susreće na dnevnoj osnovi. Preventivno uzimanje zeolita preporuča se svima, dok su još zdravi, djeci, starcima, odraslima, muškarcima, ženama.

obitelj i sreca
sport

Zeolit se preporuča sportašima, amaterima i profesionalcima, jer ih detoksicira i štiti od posljedica toksikacije mliječnom kiselinom koje mogu imati fatalan ishod, jer uzrokuju nesvjesticu ali i trenutno zatajenje srca. Zeolit će očuvati njihovo zdravlje i život, unaprijedit će njihovu sportsku kondiciju i značajno doprinjeti boljim natjecateljskim rezultatima.

Vrlo je poželjno da trudnice koriste zeolit tijekom trudnoće. Dapače je poželjno da sve žene u fertilnoj dobi koriste zeolit, kako bi se još prije trudnoće smanjio teret toksina koji su već pohranjeni u tijelu buduće majke. Na taj način se daleko manje toksina prenosi kroz posteljicu u fetus.

Zeolit je vrlo poželjan za dojilje, jer čuva bebu od toksina u majčinom tijelu i majčinom mlijeku.

trudnoca
lijepi zubi

Detoksikacija usne šupljine i pranje zubi i zubnog mesa zeolitnim puderom oslobodit će vas brojnih stomatoloških problema, kao što su paradentoza, upala zubnog mesa,  kamenac, afte, neugodni zadah iz usta te drugih bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine. Zeolit ne oštećuje zubnu caklinu, a vaši zubi bit će glatki, bijeli s izrazitim sjajem.

Zeolit se posebno preporuča rizičnim skupinama, pušačima, osobama koje konzumiraju alkohol, droge, koje uzimaju farmakološke lijekove, kontracepcijske tablete, koji su izloženi nezdravim radnim i životnim uvjetima, opasnim zračenjima, radu za kompjuterom, koji su pod stresom zbog teških  životnih, poslovnih, obiteljskih, zdravstvenih ili emocionalnih razloga ili koji su se izliječili od teških bolesti i trebaju sačuvati svoje tijelo od povratka njihove bolesti.

pusenje
kemoterapija

Detoksikacija zeolitom će značajno pomoći bolesnim osobama kod kojih je fizičko zdravlje ugroženo ili značajnije narušeno. Dobro ga je uzimati prije svake operacije i kod liječenja, jer će zeolit olakšati i ubrzati oporavak; očistit će tijelo nakon anestezije; otklonit će opasne ostatke farmakoloških lijekova; posebno će pomoći jetri koja je zadužena za čišćenje krvi; zeolit će omogućiti da onkološki pacijenti relativno dobro podnesu dugotrajne i iscrpljujuće programe kemoterapije i radioterapije; ubrzat će cijeljenje rana kao i cijeljenje kostiju nakon lomova i operativnih zahvata. U svim situacijama kad bolest prijeti našem tijelu, zeolit je nezaobilazni prijatelj i pomagač.

Upotreba zeolita višestruko će promijenit vaš život u pozitivnom pravcu! Zdravije i snažnije tijelo se znade veseliti životu. Dapače, veselje i radost su vaša istinska priroda.

Kako se uzima zeolit u terapiji detoksikacije?

Za prevenciju se preporuča Panaceo Basic, dnevno 2 do tri puta po 3 kapsule  ili  2 do tri puta 1/2 žličice praha.

Za intenzivnu detoksikaciju se preporuča Panaceo MEDicin prah, dnevno 4 x 1 žličica praha. Uzima se svako 4-5 sati, jer toliko traje njegova aktivnost u organizmu čovjeka.

voda

Za detoksikaciju i probleme probave i crijeva dovoljno je uzimati samo zeolitni prah. Prah je također po gramu 2-3 puta jeftiniji od kapsula. Prah počinje djelovati već od ždrijela i njegova aktivnost se u velikom dijelu odvija u želucu i preko želuca (koji kontrolira 80% imunog sustava).  Kod ozbiljnijih toksikacija, posebno teškim metalima te kod težih i kroničnih oboljenja poželjno je da se zajedno s prahom uzimaju i kapsule zeolita. Kapsule se rastvaraju u tankom crijevu. Zeolit iz kapsula u većoj mjeri odlazi u krv i limfu i dolazi do udaljenih dijelova tijela pa ima učinkovitiji efekt na ugrožene organe i funkcije.

Terapija zeolitom se poželjno uzima neposredno prije jela ili uz jelo (doručak, ručak, večera, ali nije uvjet). Prah se razmuti u čaši vode, čaja, soka (ne piti istovremeno gazirana pića ili C vitamin).  Za vrijeme uzimanja zeolita treba pojačano uzimati tekućinu, najbolje vodu, 2-3 litre dnevno.  Nakon završenog programa detoksikacije, preporučaju se preventivne doze, radi trajne zaštite organizma od dnevnog stresa i toksičnih unosa.

Koliko dugo traje terapija detoksikacije?

Preventivno uzimanje zeolita može biti cjeloživotno.
Program intenzivne detoksikacije u prosjeku traje cca dva mjeseca.

Detoksikacija teških metala traje najmanje 3 mjeseca, odnosno dok laboratorijski nalazi ne pokažu da je organizam čist od teških metala.  Kod detoksikacije teških metala preporuča se uz PANACEO MEDicin prah uzimati i PANACEO MEDicin kapsule.

Prosječna cijena terapije detoksikacije

Pakiranje Panaceo MED praha od 360 grama, kao i Panaceo Basic praha od 400 grama imaju istu cijenu od 550 kn.  Kod preventivnog uzimanja jedno pakiranje traje oko 4 mjeseca. Kod intenzivne terapije detoksikacije isto pakiranje traje oko mjesec i pol dana. Kod onkoloških dijagnoza i teških bolesti jedno pakiranje traje oko 3 tjedna. Ovo su orijentacione doze, a individualne doze preporuča naša Savjetodavna služba po potrebi.

Preporučene ljekovite biljke koje se uzimaju zajedno s zeolitom

ljekovite biljke

Djelotvornost zeolita se pojačava istovremenim uzimanjem prirodnih biljnih proizvoda. To su proizvodi linije Panactive i Green health iz originalnog prirodnog ili bio uzgoja: tamjan (weihrauch), OPC+C, curcuma, maca, ginko, urtica, guarana, maslinovo lišće, dolomit, slim.

Dali postoje negativne nuspojave kod uzimanja zeolita?

Ne postoje negativne nus pojave ni kontraindikacije kod uzimanja zeolita. Kod osoba sklonih zatvoru (opstipaciji) se eventualno u prvim danima ili tjednima povećanog uzimanja praha, može pojačati opstipacijski efekt. To je prolazna pojava. U slučaju da se pojavi, predlažemo nazovite našu Savjetodavnu službu za savjet.

Panaceo zeolit je jedinstveni i jedini registrirani medicinski zeolit za humanu upotrebu

PANACEO – jedini 100% sigurni i legalni medicinski zeolit za humanu oralnu upotrebu u Hrvatskoj
PANACEO – garancija EU kvalitete, čistoće i pouzdanosti temeljem primjene HACCAP kriterija za kontrolu medicinskih proizvoda na bazi zeolita
PANACEO – registriran pri HALMED-u sukladno regulativi o kvaliteti i sigurnosti  medicinskih proizvoda na bazi zeolita

Važno upozorenje korisnicima zeolita! Na tržištu se nalazi više ”izvora” zeolita s različitim certifikatima i tvrdnjama. Bitno je znati da  Zakon EU i HR propisuje da zeolit mora biti registriran kao MEDICINSKI proizvod i proizvodnja mora biti pod stalnom HACCAP kontrolom za proizvodnju medicinskih proizvoda (kontrola slična kontroli lijekova).

zastita potrosaca

Do sada je u Hrvatskoj na takav zakonom propisan način pri HALMED-u registriran isključivo zeolit Panaceo proizvođača iz Austrije. Panaceo Tim iz Hrvatske je njegov ekskluzivni zastupnik. Panaceo zeolit je jedini garantirano sigurni medicinski zeolit za humanu oralnu upotrebu. Panaceo ima jedinstvenu prednost na evropskom i hrvatskom tržištu humanog medicinskog zeolita.

***Obrazloženje: U prirodi postoji preko 400 vrsta zeolita, među kojima je jedan –  zeolit klinoptilolit dokazano učinkovit i ljekovit za humanu upotrebu. Treba znati da su mnoge podvrste zeolita toksične, neke čak kancerogene, što se ne može razaznati prostim okom. Zeolit se vadi kao mineralna ruda iz rudnika. Zbog mogućnosti da u rudniku jedna vrste zeolita pređe u drugu, npr ljekovita u eventualno toksičnu podvrstu zeolita, te zbog mogućnosti onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, zbog osjetljivosti procesa mikronizacije i aktivacije zeolita i nužnosti da postoji garancija bezuvjetne čistoće i kvalitete zeolita za humanu medicinsku upotrebu, zakon EU i HR je zabranio registraciju zeolita kao dijetetskog proizvoda i zahtjeva registraciju zeolita kao medicinskog proizvoda. To iz razloga što dijetetski proizvod ne podliježe stalnoj kontroli nakon prve registracije. Na Hrvatskom tržištu samo je Panaceo zeolit registriran i kontroliran po kriterijima EU za medicinske proizvode.

NARUČITE  VAŠ  MEDICINSKI  ZEOLIT

(p)ostanite zdravi

 

Napomena: za detoksikaciju se koriste proizvodi PANACEO Basic kapsule i prah te Panaceo MED kapsule i prah. Ostale PANACEO proizvode na bazi zeolita pogledajte ovdje.