Medicinski zeolit – suportivna terapija kod kemoterapije i radioterapije

Koje su moguće negativne posljedice kemoterapije i radioterapije – i kako ih otkloniti?

kemoterapija- lijecenje

Kemoterapiju čine citostatici koji uništavaju zloćudne stanice ali imaju štetno djelovanje i na zdrava tkiva i organe. Izazivju akutne, rane i odgođene, kasnije nuspojave. Akutne nuspojave su mučnina, povraćanje, povišena temperatura, bolovi, alergijske reakcije, razgradnja krvnih stanica, bubrežne komplikacije. Odgođene nuspojave su posljedica oštećenja zdravih stanica u organizmu, oštećenje koštane srži i smanjeno stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita, bijelih krvnih zrnaca-leukocita i krvnih pločica -trombocita. Posljedice su slabokrvnost, umor i opća slabost, sklonost infekcijama i krvarenju.

Najčešće su nuspojave vezane uz probavni sustav, upala sluznice usne šupljine – stomatitis ili mukozitis s ranicama, aftama u ustima, upala sluznice jednjaka, želuca i crijeva, bolovi u trbuhu, proljev, zatvor. Gubitak kose je česta nuspojava kemoterapije, a radijacijski dermitis je česta posljedica radioterapije.

Kasne nuspojave mogu biti oštećenje imunološkog sustava, neplodnost, sekundarni tumori. Specifične nuspojave ovise o vrsti citostatika. Neki od njih mogu uzrokovati oštećenje srca, jetre, pluća, mokraćnih organa, živčanog sustava, sluha te drugih organa i funkcija.

Popratne pojave kemoterapije mogu biti vrlo neugodne, ali se uvijek moraju promatrati naspram sposobnosti citostatika da unište rak. Nuspojave jako variraju od osobe do osobe i od lijeka do lijeka i  nisu znak da li su citostatici djelotvorni ili ne. Pacijent nužno treba biti upoznat o mogućim popratnim pojavama vezanim uz pojedine citostatike, te o načinu na koji se te pojave mogu ublažiti ili potpuno otkloniti.

kemoterapija- zabrinutost

Zeolit kao prirodna supstanca ima znanstveno istraženo svojstvo prirodnog citostatika. Zeolit nema negativne popratne pojave. Dapače, zeolit kao prirodni detoksikator se vrlo uspješno koristi kao učinkovita terapija u otklanjanju negativnih nuspojava i tegoba koje izazivaju farmakološki citostatici.

Kako zeolit pomaže u smanjenju tegoba kemoterapije i radioterapije?

pregled

Ako ste na programu kemoterapije i radioterapije zeolit će omogućiti da vaš organizam uspješno izdrži ta vrlo zahtjevna liječenja. Zeolit odstranjuje nus produkte kemoterapije i ubrzano otklanja posljedice oksidativnog stresa kojeg izazivaju kemoterapija i radioterapija. Vraća organizmu izgubljeni imunitet i sprečava da se iz ciklusa u ciklus povećavaju negativne nus pojave koje izaziva kemoterapija odnosno radioterapija.

Ako trebate na operaciju tumora, zeolit će ojačati i pripremiti vaš organizam kako bi lakše podnijeli operaciju i brže se od nje oporavili. Nakon operacije zeolit će osloboditi vaš organizam od toksičnih supstanci iz anestezije, od ostataka farmakoloških lijekova, što doprinosi povećanju vaše prirodne otpornosti i porastu imuniteta, te poboljšanju svih bitnih laboratorijskih vrijednosti krvi i oporavku organizma u cjelini.

Uzimanje zeolita prije kemoterapije i radioterapije ima za cilj da pripremi vaš organizam za predstojeće liječenje. Za vrijeme kemo i radioterapije zeolit će iznositi iz vašeg tijela odumrle tumorske stanice koje bi se inače zadržale u organizmu dugo nakon liječenja. Te toksične supstance umanjuju obrambene snage organizma i ugrožavaju vaš imunitet. Oslabljeni imunitet otvara mogućnost za brži i snažniji razvoj tumorske bolesti od koje se liječite. Detoksikacija koju radi zeolit prirodno povećava imunitet, sprječava negativne simptome bolesti, smanjuje bol ili je u potpunosti otklanja, ublažava i često potpuno otklanja nuspojave, unapređuje energiju i opće stanje vašeg tijela. Velika je vjerojatnost da uopće nećete imati mučnine i ostale negativne i neugodne nuspojave kemo i radioterapije. Vaš oporavak od posljedica takvog liječenja bit će nesrazmjerno brži, lakši i uspješniji. Vaš organizam bit će pošteđen brojnih rizika kemoterapije i radioterapije.

Ako vaš organizam preburno reagira na toksične supstance kemoterapije a nepodnošljive nuspojave počnu ugrožavati vitalne aspekte života, vaš liječnik će možda zbog iscrpljenosti i ugroženosti organizma predložiti odgodu nastavka kemo i radioterapije a ponekad i njihov potpuni prekid. U tom slučaju preporučamo pojačano uzimanje zeolita, koji će vrlo brzo omogućiti nastavak liječenja i kompletiranje medicinskih protokola liječenja kemo i radioterapijom.

pacijent

Mnogi naši klijenti uspjeli su proći kroz zahtjevne protokole liječenja kemo i radioterapijom zahvaljujući nezamjenjivim svojstvima zeolita. Zeolit je jedini prirodni i potpuno neškodljivi detoksikator i imunomodulator koji ima sposobnost da znatno smanji i čak potpuno poništi toksične efekte teških lijekova farmakoloških citostatika u tijelu. Na taj način zeolit omogućuje da pacijenti podnesu programe kemoterapije odnosno radioterapije, bez uobičajenih teških i ugrožavajućih simptoma i nuspojava. Istovremeno, on će biti nenadoknadiva i vrijedna zaštiti zdravih organa i zdravih stanica koje će sačuvati od naknadnog, odgođenog negativnog djelovanja kemoterapije i radioterapije.

Zeolit smanjuje mučnine i druge nuspojave i ubrzava oporavak

Zeolit ublažava nuspojave kemoterapije i radioterapije, npr: povraćanje, mučninu, gubljenje apetita, gubitak težine itd. Nestaju gljivice i afte u ustima i jednjaku, koje su česta pojava kod kemoterapije, te koje otežavaju oporavak. Vidno se poboljšava opće stanje oboljelih, dobivaju na težini i u većini slučajeva imaju potrebu za jelom. U većine nestaje depresija, nesanica, budi se volja za životom. Pacijentima koji prolaze kemoterapiju ili zračenje zeolit omogućava da im se bitno popravlja opće stanje, da nemaju negativne nuspojave ili da su one znatno manje, te ubrzava oporavak u cijelosti.

Klinička iskustva su pokazala da zeolit smanjuje potrebu za analgeticima i narkoticima. Pomaže u  smanjenju i eliminiranju tekućine iz trbušne šupljine (ascites). Normaliziraju se neki hematološki i biokemijski pokazatelji: SE, E, L, Tr, gGT, AST, ALT. Posebno je važno uravnoteženje nivoa sedimentacije, povećanje nivoa željeza u krvi, povećanje broja krvnih stanica, normaliziranje LDH, povećanje kapaciteta pluća, te snažniji rad srčanog mišića.

poboljsanje opceg stanja

Zeolit generalno unapređuje zdravlje pacijenata što stvara pretpostavke za primjenu odnosno nastavak primjene kemoterapije i radioterapije. Zeolit ne umanjuje pozitivan učinak kemoterapije i radioterapije, dapače, on unapređuje njihov pozitivan učinak, jer čuva i štiti vaše tijelo od negativnih efekata kemijske terapije i zračenja, pa stoga on ima učinak optimalne i zdrave sinergije.

Zeolit doprinosi kod radijacijskog dermitisa, kao posljedice zračenja određenih regija kože kod karcinoma. Zeolit  u prahu ublažava i cijeli promjene na spaljenoj i iritiranoj koži i sluznici koje nastaju kao posljedica zračenja. Također doprinosi eliminaciji afti i gljivičnih oboljenja kože, sluzokože ili unutrašnjih organa koja mogu nastati i kao posljedica radiologijskih zahvata i kemoterapije.

zeolit pomaze kod kemoterapije i radioterapije

Preporučena terapija zeolitom kod kemoterapije i radioterapije

preporuke doze zeolita

Kod kemoterapije i radioterapije preporučamo optmalne doze zeolita u obliku Panaceo MED praha 8 puta dnevno po jednu čajnu žličicu praha u velikoj čaši vode plus 8 kapsula Panaceo MEDicin. Ovisno o aktualnom stanju i tegobama korisnika, o kvaliteti probave, tjelesnoj konstituciji i eventualnim drugim zdravstvenim tegobama, moguća su i određena odstupanja i od navedenih količinskih doza.

Kod onkoloških dijagnoza uz zeolitni prah i kapsule se preporučaju kapsule Boswelije sacre (Tamjan ili njemački naziv Weihrauch), dnevno 3 – 4 puta po jedna kapsula. Uzimaju se istovremenon s zeolitnom otopinom i zeolitnom kapsulom, s kojima ostvaruje snažnu sinergiju.

Poželjne su također kapsule OPC+C i Curcuma. Ovo je optimalna terapija, koja se može uzimati i u reduciranom obliku, što ovisi o individualnim okolnostima. Za više informacija dostupna Vam je naša savjetodavna služba.

Zeolit se ne uzima za vrijeme primanja kemoterapije, počevši jedan dan prije kemoterapije, za vrijeme neposrednog primanja kemoterapije, te jedan dan nakon završetka. Razlog prekidu terapije zeolitom: zeolit adsporbira teške metale koji su eventualno u sastavu kemoterapije, ali također doprinosi smanjenju oksidativnog stresa kojeg izaziva kemoterapija. Stoga se prekidom terapije zeolitom onemogućava da zeolit ima bilo kakav utjecaj na neposredne efekte kemoterapije. Kod radioterapije nije potrebno prekidati terapiju zeolitom.

Preporučene dnevne doze poželjno je uzimati u 8 obroka, svaka dva sata. Ako vas to opterećuje, onda smanjite broj obroka ali zadržite istu dnevnu dozu zeolita. U tom slučaju uzimajte 4 x 2 žličice zeolita Panaceo MED plus svaki put po jednu kapsulu Panaceo MED i jednu kapsulu Weihrauch.

Razlog uzimanju svaka dva sata: iako biofizikalno djelovanje zeolita u organizmu traje 4-5 sati, zeolit ima dodatno svojstvo iz područja kvantne medicine. On u vodeoj otopini stvara elektromagnetsko polje koje djeluje na bioelektrični potencijal stanice. To je djelovanje aktivno dva sata nakon uzimanja. Za vrijeme dva sata nakon uzimanja vodene otopine zeolita organizam djeluje snagom biološki mlađeg organizma, a to je bitno u slučaju velikih napora kojima je izložen organizam na kemoterapiji i radioterapiji.

Razlika između zeolitnog praha i kapsula je u tome što je prah po gramu 2-3 puta jeftiniji od kapsula. Raazličito je također mjesto resorbcije. Prah počinje djelovati već od ždrijela i njegova aktivnost se u velikom dijelu odvija u želucu i preko želuca (koji kontrolira 80% imunog sustava). Međutim, kod težih i kroničnih oboljenja poželjno je da se određene količine zeolita primarno resorbiraju u tankom crijevu, tj. da se izbjegne utjecaj želučane kiseline na zeolit. To se postiže uzimanjem kapsula koje se rastvaraju u tankom crijevu. Zeolit iz kapsula se u većoj mjeri apsorbira u krv i limfu i dolazi do udaljenih dijelova tijela pa ima učinkovitiji efekt na ugrožene organe i funkcije.

Kapsule ne mogu u potpunosti zamijeniti prah, jer je kod detoksikacije i alkalizacije nužna aktivnost većih količina praha upravo u želucu, što kapsule ne mogu osigurati. Optimalno je uzimati oboje, Panaceo MEDicin prah i Panaceo MED kapsule. Ako se uzimaju i kapsule Weihrauch i druge, onda se sve uzima zajedno jer zeolit omogućuje da se u crijevima ostvaruje njihov snažniji sinergijski efekt.

Maksimalna učinkovitost zeolita kod nus pojava kemo i radioterapije

ublazavanje simptoma

Radi otklanjanja komplikacija na koži koje nastaju kao posljedica zračenja – postradijacijski dermatitis, koristi se zeolitni Panaceo MED puder za kožu i zeolitna medicinska krema koncentracije 30% zeolita.

Neugodni simptomi gljivica u ustima i afti koji su također posljedica ovog liječenja, bit će ublaženi i otklonjeni ako se u ustima zadrži neko vrijeme gusta otopina zeolitnog praha u malo vode.

Po završetku kemoterapije i radioterapije , nakon što se vaše tijelo u potpunosti regenerira i oporavi, te nakon remisije bolesti, preporučamo postupno smanjivati dnevne doze zeolita, po cca 20% mjesečno. Na kraju preporučamo trajnu preventivnu terapiju od cca  2- 3 x 1 žličice zeolita dnevno ili 3 x 2 kapsule dnevno. Ove količine zeolita će zaštiti vaš organizam od eventualnog povratka bolesti i štetnih utjecaja toksina i stresa kojima smo dnevno izloženi.

remisija

Dali zeolit može pokrenuti potpunu remisiju tumora?

klinicki dokazi

Zeolit Panaceo MEDICIN ima znanstveno i klinički dokazani mehanizam antitumorske i antimetastatske aktivnosti, dakle, može se aktivirati prirodno citostatsko svojstvo zeolita. Taj je mehanizam potvrđen i čestim i brojnim iskustvima korisnika. Različit je pozitivni doprinos tumorskoj aktivnosti, od unapređenja kvalitete života do totalne remisije tumora (više informacija).

S obzirom da SVI onkološki bolesnici u različitoj skali pokazuju pozitivne efekt i ohrabrujuće rezultate, od ublažavanja simptoma kemo i radoterapije i unapređenja kvalitete i duljine životnog vijeka, pa do djelomične i nerijetko potpune remisije tumora, to sustavna primjena zeolita kao suportivne terapije  ima opravdano mjesto u suvremenoj onkologiji.

pozitivni efekti

Panaceo zeolit je jedinstveni i jedini registrirani medicinski zeolit za humanu upotrebu

PANACEO – jedini 100% sigurni i legalni medicinski zeolit za humanu oralnu upotrebu u Hrvatskoj
PANACEO – garancija EU kvalitete, čistoće i pouzdanosti temeljem primjene HACCAP kriterija za kontrolu medicinskih proizvoda na bazi zeolita
PANACEO – registriran pri HALMED-u sukladno regulativi o kvaliteti i sigurnosti  medicinskih proizvoda na bazi zeolita

Važno upozorenje korisnicima zeolita! Na tržištu se nalazi više ”izvora” zeolita s različitim certifikatima i tvrdnjama. Bitno je znati da  Zakon EU i HR propisuje da zeolit mora biti registriran kao MEDICINSKI proizvod i proizvodnja mora biti pod stalnom HACCAP kontrolom za proizvodnju medicinskih proizvoda (kontrola slična kontroli lijekova).

zastita potrosaca

Do sada je u Hrvatskoj na takav zakonom propisan način pri HALMED-u registriran isključivo zeolit Panaceo proizvođača iz Austrije. Panaceo Tim iz Hrvatske je njegov ekskluzivni zastupnik. Panaceo zeolit je jedini garantirano sigurni medicinski zeolit za humanu oralnu upotrebu. Panaceo ima jedinstvenu prednost na evropskom i hrvatskom tržištu humanog medicinskog zeolita.

***Obrazloženje: U prirodi postoji preko 400 vrsta zeolita, među kojima je jedan –  zeolit klinoptilolit dokazano učinkovit i ljekovit za humanu upotrebu. Treba znati da su mnoge podvrste zeolita toksične, neke čak kancerogene, što se ne može razaznati prostim okom. Zeolit se vadi kao mineralna ruda iz rudnika. Zbog mogućnosti da u rudniku jedna vrste zeolita pređe u drugu, npr ljekovita u eventualno toksičnu podvrstu zeolita, te zbog mogućnosti onečišćenja zeolita u zemljinoj kori, zbog osjetljivosti procesa mikronizacije i aktivacije zeolita i nužnosti da postoji garancija bezuvjetne čistoće i kvalitete zeolita za humanu medicinsku upotrebu, zakon EU i HR je zabranio registraciju zeolita kao dijetetskog proizvoda i zahtjeva registraciju zeolita kao medicinskog proizvoda. To iz razloga što dijetetski proizvod ne podliježe stalnoj kontroli nakon prve registracije. Na Hrvatskom tržištu samo je Panaceo zeolit registriran i kontroliran po kriterijima EU za medicinske proizvode.

Naručite VAŠ medicinski zeolit

zeolit pomaze kod tumora