Neurodegenerativne bolesti su česte i brojne, te u vidu različitih napada na živčani sustav otežavaju i ograničavaju funkcioniranje i kvalitetu života oboljelih. Uzroci su brojni i nedovoljno razjašnjeni, od upala, priona, trauma, neravnoteže neurotransmiterskih sustava, autoimunih poremećaja, genetske predispozicije, do zagađenja iz okoliša i akumuliranih slobodnih radikala. Postojeće farmakološke terapije pokušavaju usporiti štetu i olakšati simptome, katkad uz neugodne nuspojave.

Großhirn - CerebrumZnanstvena istraživanja europskih, američkih i ruskih znanstvenika, kao i pojedine kliničke studije dokazali su da zeolit unapređuje funkcionalne poremećaje neurodegenerativnih bolesnika koji nakon terapije zeolitom pokazuju veću snagu, bolju koordinaciju pokreta, brži oporavak mišića, optimiziranje rada krvotoka, bolje opće stanje. Stoga se zeolit preporučuje osobama rizične skupine za prevenciju a oboljelima od neurodegenerativnih bolesti kao suportivna terapija.

Zeolit doprinosi kod bolesti centralnog nervnog sustava i neuromuskularnih poremećaja na način da smiruje tremor, regulira tonusnu muskulaturu, opušta mišićne spazme i patološke reflekse, te na taj način pomaže kod parkinsa, reumatskih bolesti, artroze, a pomaže i smanjenju učestalosti i intenziteta epileptičkih napadaja.

Primjena zeolita kod multiple skleroze rezultira poboljšanjem stanja, a posebno dobro reagiraju mladi pacijenti u ranijoj fazi bolesti, te neurovegetativni distoničari. Kod terminalnih faza multiple skleroze gdje su razvijena žarišta u mozgu, rezultati su daleko skromniji. Povoljan učinak postiže se kod muskularnih distrofija, također u ranijoj fazi bolesti.

Postoje respektabilna istraživanja o opravdanosti primjene zeolita kod alzhajmera, autizma i demencije, kao bolesti koja su u uzročnoj vezi s trovanjem teškim metalima. Zeolit odstranjuje teške metale i druge toksine što se neposredno pozitivno odražava na tok i stanje ovih bolesti.

Detoksikacija zeolitom je prirodna, zdrava i netoksična. Pristupi koji iz organizma neselektivno eliminiraju i korisne metale i minerale, te koji ne održavaju njihovu biološku ravnotežu, mogu biti čak i opasni. Zeolit se kod ovih oboljenja primjenjuje bez straha od negativnih nus efekata.

Panactive fitofarmakološke supstance

  • Ginko unapređuje cerebralnu i perifernu cirkulaciju
    prevenira demenciju i neurodegenerativna oboljenja 

  • Dolomite za optimalno funkcioniranje živčanog sustava

  • Maca kod MS regulira hormonalni sustav i prolaktin

  • OPC+C  – antiviralni efekati na “sporo djelujući” virus uzročnik MS
    regulira tonusnu muskulaturu, opušta mišićne spazme
    i patološke reflekse,  podesna anti-epileptička terapija