Priroda, znanost i suvremena tehnologija – u službi zdravlja

 

PANACEO proizvodi austrijskog proizvođača PANACEO GmbH registrirani su sukladno kriterijima HACCAP koje propisuje nadležna komisija EU, kao MEDICINSKI PROIZVODI. Na osnovu te registracije hrvatski zastupnik PANACEO TIM d.o.o. registrirao je u Hrvatskoj medicinske proizvode PANACEO kod HALMED (Hrvatska Agencija za lijekove i medicinske proizvode).

Zbog sveprisute upotrebe zeolita kao suportivne medicinske terapije, a zbog mogućnosti da različiti rudni kopovi zeolita klinoptilolita iz istog rudnika sadržavaju različite dodatne supstance koje je zeolit zahvatio u svoju kaveznu strukturu, te zbog nužnosti da proces proizvodnje, aktivacije i mikronizacije zeolita namijenjenog za humanu upotrebu bude pod kontinuiranim nadzorom ovlaštenih službi za kontrolu kvalitete, to je nadležno zakonodavno tijelo EU donijelo zakon da se proizvodi na bazi zeolita NE SMIJU registrirati kao DIJETETSKI PROIZVODI ili kao DODACI PREHRANI, kao što su se prvobitno registrirali.

To iz razloga što takva registracija ne omogućava dovoljnu zdravstvenu zaštitu korisnika. Istim zakonom je propisano da se proizvodi na bazi zeolita moraju nužno registrirati kao MEDICINSKI PROIZVODI, što znači da se u procesu proizvodnje moraju primijeniti HACCAP kriteriji koje je propisala EU, te da proizvodi na bazi zeolita moraju imati oznaku kvalitete MEDICINSKIH proizvoda”CE” koja garantira kontrolu čistoće i kvalitete zeolita te primjenu patentiranog tehnološkog procesa proizvodnje zeolita za humanu upotrebu.

PANACEO proizvodi na bazi zeolita se ni u kojem slučaju ne talože i ne metaboliraju u organizmu, nema nuspojava ni alergijskih reakcija, jer organizam prepoznaje zeolit kao vlastitu supstancu, kao npr. vodu. Iznimno, kod osoba sklonih opstipaciji, veće količine praha eventualno mogu uzrokovati prolazno pojačanje opstipacijskog efekta, koja je pojava prolazna, a regulira se pojačanim uzimanjem tekućine i privremenim smanjenjem preporučenih doza praha.

Najčešće primjene zeolita:

(klik mišem na primjenu za više informacija o primjeni te prikaz proizvoda za pojedinu primjenu)

Prirodna detksikacija teških metala i ostalih toksina bez štetnih posljedica za organizam

Olakšava i omogućuje kemo i radioterapiju, regenerira i ubrzava oporavak, čisti organizam od kemijskih toksina

Štiti probavni trakt, unapređuje resorbciju i prijateljske bakterije, pomaže kod crijevnih poremećaja i upala

Povećava gustoći i formiranje kostiju, ubrzava cijeljenje kostiju, patentirani učinkoviti prirodni lijek za osteoporozu

Pomaže kod svih kožnih bolesti, uključujući melanom i druge vrste raka kože i sluznice, dermitis, akne, ekceme, urtikarije, rosacea i dr.

Prevenira umnažanje virusa i virusne infekcije, herpes simpleks, zoster, virus coxackie B-5, adenovirus, gripu, hunjavicu, hepatitis C, reumatoidni artritis i neke tipove multiple skleroze

Suportivna terapija kod hepatitisa, tumora jetre, ciroze, mononukleoze, smanjuje transaminaze, normalizira AST, ALT, GOT, AP, LDH i bilirubin

Uspostavlja PH ravnotežu, prevenira bolesti kiselog okruženja, gastritis, kandidu, artritis, giht, karcinom i oštećenje moždanih stanica

Prevenira aterosklerozu, visoki krvni tlak, moždani i srčani udar i trombozu donjih ekstremiteta

Pomaže kod paradentoze i plaka, te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine, izbjeljuje zube.